Tarikat lideri 3 türde bir mezhebe göre-kurtarma terapist

Related Articles

  • Tarikat liderlerine bir mesaj vaaz sürücü ve diğerleri takip için ikna psikoz ya da narsist kişilikleri var, terapist Rachel Bernstein göre.
  • Bernstein eski tarikat üyeleri davranır, NXİVM ve Scientology olanlar gibi. Ayrıca tarikat liderlerin bir araya geldi.
  • Daha fazla hikaye için İçeriden ana sayfasını ziyaret edin.

HBO’NUN yeni docuseries “NXİVM tarikat lideri Keith Raniere ilk çok katlı pazarlama komplosu olarak kendini geliştirme kursları satmayı başardı, ve daha sonra şantaj sunan içine takipçileri beynini yıkamak için kullanılan kursları, kendilerini markalaşma ve onunla seks nasıl Yemini” inceler.

Raniere 2019 Haziran ayında, ama ondan önce seks ticareti de dahil olmak üzere yedi suçundan tutuklandı, karizmatik kişiliği ve öğretileri ile yılda takipçileri yüzlerce ele geçirdi.

NXİVM sekiz dahil olmak üzere eski tarikat üyeleri ile çalışan tabanlı Rachel Bernstein, California terapisti göre, iktidara tarikat liderleri üç ana türü vardır. Diğerleri o kadar derinden inandıkları hayalleri varken bazı bencil narsist var, gemide başkalarının da elde edebilirler.

Saplantılı bir şehit

Bernstein Diğerleri yanılgısına satın almak için ikna etmeye inatçı inanç kullanabilir çünkü saplantılı bir tarikat lideri en tehlikeli olarak kabul ettiğini söyledi.

39 üye San Diego, tarikat Cennetin Kapısı örnek verdi işlenen toplu intihar olarak lideri Marshall Applewhite tarafından 1997 yılında talimat verdi. Daha önce ölüme yakın bir deneyim yaşayan ihbar eden Applewhite, bir UFO yakında dünyaya, insanların daha yüksek bir yaşam için bedenlerini terk Yardım ve inanıyordu.

“Lider ben onların paralarını almak için çalışmıyordu anlamında ve onları kullanmak için çalışmıyordu. Bu ana gemi geliyor ve hepsi Onbaşı onların varlığı terk etmek ve bu ana gemiyi gitmesi gereken o gerçekten inanıyordu, ve hepsi psikoz katıldı,” Bernstein İçeriden söyledi.

Bu grup odaklı kuruntu denilen teşhis edilebilen bir durumdur psikotik bozukluk “ortak” Ulusal Sağlık Enstitüleri göre.

-Döndü-vaiz ego manyak

Diğer tarikat liderleri başta karizmatik potansiyelinin farkında değil, ama bir kez onlar, egomaniacs olurlar, Bernstein göre.

Tarikat lideri bu tür bir öğretmen, vaiz sokak, ya da başka bir ortak konuşulan pozisyon olarak başlayabilir dedi. Sonunda, insanların söylediklerini ve beceri ile çalıştırmak ne tutunmaya fark ederler.

Herkes dedikleri, her şeyi dinler ve pied pipers olduklarını “aniden fark ettiler, ve insanlar sadece bunu söyledim çünkü şeyler yapacağız. Ve ego manyak canavar bu tür içine morph başlar,” Bernstein ” dedi.

Jim Jones, tarikat liderinin kim 1978 yılında Jonestown Katliamı düzenledibu tür bir oldu.

Jones dini vaiz olarak başladı ve sonunda Kaliforniya’da örgütünün Halk tapınağında binlerce taraftarı vardı. Jones bu takipçileri yüzlerce onunla “Jonestown aradı Guyana ormanda bir kamp gitmek için ikna etti.”

BİZE bir Congressperson Jonestown, ameliyat araştırmak için geldiğinde, Jones ölümcül zehir içmek takipçileri söyledi ve 900 mi, kendilerini öldürüyor.

Sert ve hızlı narsist

Dün, hayatlarının çoğu için bir narsist olan bir tarikat lideri, Bernstein dedi.

Küçüklüklerinden beri onlar nasıl. Sonuçta,” dedi.tamamen sana yalan söylemek için bu güzel sevimli bir yüz koymak için, ne satacaklarını, Tanrı ya da ürün ya da başka bir şey olsun her neyse inanmak almak için hak hissediyorum

Bernstein göre, çoğu tarikat liderleri narsist ve ego ihtiyacı “dipsiz bir çukur var.”

Kişiliğin Raniere gibi birinin yaptığı şekilde tarikat kurmak için “şanslı” adını verdiği yeni üyelerin şantaj için sürekli bir ihtiyaç ile, neden” açıklamak ve onu ve onun inanç sistemi için itaat edebilir.

Eğer NXİVM bir üye grubu için hayatlarının on yıl ayrılmış olsa bile, bir hata onların toplum için güvenilmez ya da bir başarısızlık olarak etiketleyin olur. Bu inanç sağlıksız davranışlar ve ilişkiler “hamster tekerleği” oluşturur, Bernstein göre.

“Çoğu tarikat liderlerinin kötü huylu narsist olduğunu söyleyebilirim. Ben neden onlar zarar umurlarında değil. O söyledikleri yalanlar umurlarında değil, ve ben yok ediyorlar aileleri umurlarında değil. Sadece ihtiyaç ve sevilmeye ihtiyaçları var, beğenilmeye ihtiyaçları var, korkulması gerekir.”

More on this topic

Popular stories