Kadın ransomware saldırı sırasında Alman bir hastanede ölür

Related Articles

Almanya’da bir kadın Düsseldorf Üniversite Hastanesi ransomware saldırı sırasında öldü, doğrudan bir cyberattack için hastaneye bağlı ilk ölüm olabilir ne. Hastane saldırısı nedeniyle acil hastalar kabul edemedi, ve kadın sağlık tesisi için yaklaşık 20 kilometre uzağa gönderildi, bu Associated Press rapor.

Bu cyberattack hastane için tasarlanmıştır, bir rapora göre, RTL outlet Alman haberlerden. Fidye notu yakındaki bir üniversiteye hitap etti. Yetkililer aslında bir hastane kapatıldı vardı bunları söyledikten sonra saldırganların saldırıyı durdurdu.

Sağlık kuruluşları siber saldırılara en büyük hedeflerinden biri ve siber güvenlik uzmanları, en hastaneler hazır değil bu yıl için uyardı. Ağır sıklıkla internete bağlı olan cihazlar, Radyoloji ekipmanları gibi, güveniyor. Bu araçlar olmadan, hastayı tedavi etmek mümkün değildir.

“Eğer sistemleri internet üzerinden bozdu, bir düşman ya da kaza varsa, o hasta bakımı üzerinde derin bir etkisi olabilir,” Atlantik Konseyi ile Beau Woods, siber savunucusu ve cybersafety yenilik adam, dedi diyor Verge geçen yıl.

Hasta verileri hedef ve doğrudan tıbbi cihazlar etkisi yok, bu saldırıları bile hasta sonuçları zarar veremez: bir çalışmada kalp krizinden hastanede ölüm oranı yılda bir veri ihlali sonra gider buldu. Hastane kaynakları, saldırı veya yükseltme yazılımı için doktorların ameliyatı nasıl değiştiğine bir şekilde cevap vermek aktarma etmek zorunda çünkü bu muhtemelen.

Büyük siber saldırılara, 2017 WannaCry bu cyberattack gibi, büyük hastane sistemleri kapandı — WannaCry İngiltere Ulusal Sağlık Servisi indirdi, örneğin. Hiçbir ölüm doğrudan saldırı ile bağlantılı olduğunu, ancak çoğu uzman, sadece bir zaman meselesi olduğunu konusunda uyardı.

Alman yetkililer hala bu kadının ölümünü araştırıyor. Eğer başka bir hastaneye saptırma onun ölümünden sorumlu olduğu tespit edilirse, polis bir cinayet olarak cyberattack tedavi olabilir.

More on this topic

Popular stories