Büyük Teknoloji daha fazla vergi ödemek gerekiyor, AB Gentiloni diyor

Related Articles

Büyük Teknoloji özellikle Corona krizin “gerçek kazananlar” olarak Avrupa’da vergilerin “adil bir miktar” ödeme, sahip, üst düzey bir Avrupa resmi Cumartesi günü CNBC söyledi.

Yorum yaptığı gibi Apple, Alfabe ve Amazon gibi şirketlerin vergi üzerinden ABD ve Avrupa Birliği arasında devam eden bir sürtüşme olduğu bir dönemde geldi.

“Büyük bir sorun değil, ekonomi ve vergi için” Paolo Gentiloni, Avrupa Komisyonu, European House Ambrosetti Forumu’nda CNBC söyledi, ABD ile anlaşmazlıkların üstesinden gelmenin zor kabul.

Artık bu devler, krizin kazananları, Avrupa’da vergilerin adil bir miktar ödüyoruz bu fikri kabul etmek mümkün “olduğunu, ancak eski İtalya Başbakanı eklendi.”

Dijital platformların devleri bu krizin gerçek kazananı oldu.

Paolo Gentiloni

Avrupa Komisyonu Üyesi

2018 yılında AB, Avrupa Komisyonu, icra kolu, 3% dijital levy teklif, savunarak vergi sistemi dijital Çağ için güncelleştirilmesi gerekiyordu. Ancak, Beyaz Saray orantısız Amerikan firmaları çarpmış gibi dijital bir vergi haksız olduğunu söyledi.

Zamanda, Avrupa Komisyonu dijital şirketler, ortalama olarak, geleneksel işletmelerin %23.2 göre %9,5 efektif vergi oranı, ödeme — dedi.

Ancak, Covid-19 salgının ardından, Büyük bir Teknik destek var, birçok tüketici bu şirketler evden çalışma, alışveriş için güvenerek ve bağlı kalmak için vardır.

“Dijital platformlar devleri bu krizin asıl kazananlar, bakış ekonomik açıdan,” Gentiloni ekledi. “Hepimiz kendi hayatımızda bu deneyimi.”

Bu arada, hükümetler ek fon ihtiyacı vardır ve yeni vergi empoze bunu gerçekleştirmenin bir yolu var.

Bu bağlamda, AB, geçen yılın aynı dönemine göre seviye çöküşü-OECD müzakereler sonunda eğer 2021’de yeni dijital bir vergi teklif bekliyor.

“Eğer küresel düzeyde iyi sonuçlar elde değil, biz, Avrupa Komisyonu, gelecek yıl kendi önerisi ile çıkacaktır” Gentiloni dedi.

Müzakereler için bir darbe, ABD müzakerelerinin Haziran ayında bu yıl her türlü makul ilerleme hakkında şüphe oluşturmayı çekti.

Gentiloni teknik düzeyde ilerleme olduğunu söyledi, ama Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçim sürecini etkileyen oldu.

“ABD’DE seçim yılı içindeyiz ve bu da bir etkisi olduğunu düşünüyorum,” dedi, Bu, yine de, AB küresel bir çözümün gerekliliğini ısrar gerektiğini “de sözlerine ekledi.

More on this topic

Popular stories