Terminator 3: Makinelerin Yükselişi doom hepimizin yürüdü

Related Articles

Verge geleceği düşünün bir yerdir. Filmler de öyle. Dünkü Gelecekte, gelecek hakkında bir film tekrar ziyaret ettik ve bugün, yarın bize anlatır şeyler düşünün, ve dün.

Film: Makinelerin Terminator 3: RiseJonathan Mostow yönettiği

Gelecek: Bu Terminator filmler hariç Terminator Salvationiçinde yaşamaktan daha geleceği mücadele ile ilgili daha fazla. Biz bu bakışlar genelde kasvetli ne: insan uygarlığının tesviye, moloz karşısındaki en büyük tehdit: insanlık tarihinde bir önleyici saldırı olarak kullanan dünyanın nükleer stokun kontrolünü ele geçirdi hangi rogue yapay zeka Skynet, azalır.

Çoğunlukla şimdiki zaman “set ederken,” sinemaya serbest bırakıldı yıl içinde yer almak değil, bu filmin komik bir cilvesi ve önceki biridir. 1991 yılında Terminator 2: Mahşer Günü çoğunlukla çağdaş hissediyorum gerekiyordu 1995 sürümü yer almaktadır. Benzer şekilde, Makinelerin Terminator 3: Rise 10 yıl o filmden sonra ayarlanır, 2003 film 2005 hemen hemen ayırt edilemez; günümüz serbest oldu. (Tabii, katil robotlar hükümet gizlice çalışıyor.)

Bu film anlamı var: her zaman sonumuz çalışıyoruz. Terminator 3 en fazla bu noktada sert çekiç. Tartışmasız serinin en karanlık filmi, “Makinelerin yükselişi” işler çok daha iyi alamadım bekleyen sonumuz önlemek sonra ne olacağı hakkında ve cevabı.

Başında Terminator 3(Nick Stahl , John Connor 1995 yılında onu öldürmek için gönderilen, T-1000 bırakmış olduğum için rahatlamış ne de 1997 için olmadı öngörülen nükleer kıyamet bilerek sakin durumda. Bunun yerine, asla gelmeyen bir savaş için hazırlıklı olmak, bir ömür boyu birlikte gelen travma ile güreş beni dinle. Yok, yeni bir Terminator,-X (Kristanna Loken) T şeklinde kadar. Connor’ın nerede olduğuna dair hiçbir bilgi ile, Skynet onun harekete geçirmek arifesinde, gelecekteki Connor’ın teğmenler öldürmek için zamanda geriye X T yolladı. John Connor’ın hayatta kalma sakın felaketi önlemek değil — sadece bu sorunu erteler.

Geliyor, gelecekten onu kurtarmak için gönderilen ve zaman (T Claire Danes) gelecekteki eşi Kate Brewster-X. Ve Skynet’i kapatmaya onların en iyi çabalarına rağmen, bir adam gibi davrandığından makine doğru kanıtlanmıştır “kıyamet Günü kaçınılmaz,” Arnold Schwarzenegger tarafından canlandırılan kendi adını taşıyan Terminator Connor söylüyor. Filmin sonu kötü ve kesindir: nükleer füzeler criss John ve Kate, bir sığınakta kilitli, dünyanın dört bir haç. İnsan direnişinin gelecekteki lideri o Kıyamet Gününü durdurmak anlamına gelmez, ama o hayatta.

Geçmiş: Bir üçüncü yol Terminator 90’lı yıllar boyunca üzerinde basit bir sürükle gibi görünüyordu ne film uzun ve sıkıntılı oldu haklarıyla ilgili anlaşmazlıkları, planlaması ve bütçe çatışmalar bir arada yaptı. Film geldi, on yıl sonra zaman, artık/yönetmen James Cameron dahil yazar ve yıldızı Arnold Schwarzenegger kariyeri tuhaf bir sükunet içinde terörist avına şlap gecikmeli yayın takip ediyordu Tali Hasar. Bu yüzyılın başında, iki yıllığına, hayır, gişe rekorları kıran bir önceki on yılın en büyük yıldızlarından biri tarafından kurşun vardı. Yakında filmler için manşetler garner değil diye, ama başlayan beklenmedik ve başarılı valiye kampanyası, kısa bir süre sonra Terminator 3’un ürün.

Birçok kafasında, “Makinelerin yükselişi” sadece Cameron yoktu: ne ile anılır oldu, ama her Terminator Schwarzenegger ayrıca yıldız. Geri dönmek için çok düşmüştür ve kim Linda Hamilton, öldürülen ekran kapalıydı. John Connor’ı oynayan Edward Furlong, genç aktör de öyle T2o zaman oyuncular ama madde bağımlılığı sorunları nedeniyle stüdyoya yerine dönüş. Hangi taksitle ödeme arasında on yıl oldu — bir on yıl Terminator 2 tarihi eser ile en etkili ve en iyilerindendi. Nasıl takip ediyorsunuz?

Cevap basit: yok. Nathan Rabin, yazmak için The A. V. Club, savundu “Makinelerin yükselişi” tam olarak ne orijinaldir Terminator bir anlık klasik haline gelen bir başarılı düşük bütçeli bir B-film:“. T3heyecana kısa başarılı , paralı bir netice, bir klasik olmaktan uzak olsa da, uzunca bir süre gülüyor ve sürprizler olur ancak.”

Filmin daha dar okumalar hemen hemen aynı şeyi söylüyor, ama böyle sıcak açısından olur. A. O. Scott New York Times bunu “yüksek sesle, aptal ve açık” olarak nitelendirdi. Çoğu kişi büyük olasılıkla tiyatronun dışında bir yerde yürümüş gibi EW’nın Lisa Schwarzbaum, lüzumsuz film olarak kabul, ama hala iyi bir zaman — özellikle bu yaz diğer büyük gişe rekorları kıran göre, Ang Lee’nin Hulk.

Mevcut: Sonuç olarak, Terminator 3’değer mi şimdi vurgulayarak, 2020’de yapan siyah biten pitch ler. “Makinelerin yükselişi” yeni yere basıyor gerçekten ilgi değil — devam filmi hiçbiri, 2019 var gerçekten haricinde iyi Terminator: Karanlık Kader gerçekten James Cameron ilk iki filminde olmayan şeyler keşfetmek bakım — ama onun hikayesi boşuna modern sinema manzara yeni bir anlam kazanıyor.

Dünyanın sonu Makinelerin Terminator 3: Rise çünkü; nükleer bir Holokost olmadan, hayır Terminator etrafında bir netice oluşturmak için franchise, hiçbir şey. Kurgusal mitos onun inceliği imza sloganlar sayesinde gerçekleşmiştir: şu söz lirik bir şey yoktur, “geri döneceğim.” Ve aynı derecede taptığım ve yıllardır foreignness onun alay eden bir kültür içine dedi Schwarzenegger söylediği için sadece önemli değil. Ama hayati bir parçası. Terminator formül. İçinde “Makinelerin yükselişi”Arnold bu düzenlemeler: sgeri dönecek. Gibi diğer filmlerde Karanlık KaderSarah Conner bunu kim söylüyor , var. Ve, bir şekilde, bir erkek gibi çağlar o robot gibi, et ve franchise sinema makine üzerinde kan zaten ince bir katman streç ve garip görünüyor ve nasıl davranacağını üzerinde bulmaca.

Varoluşsal korku dışarı kilometre bir sürü alabilirsiniz. Herhangi birkaç yeni fikirler olmasına rağmen verilen Terminator film, tek, Kurtuluş, izlemek için sıkıntılı bir dönemden geçiyorsun. Belki de dünyada narsisizm bir mucizedir; Terminator film, zorlamaya devam etmeliyiz, sırayla dünyanın daha büyük bir dilim almak için, üzerinde daha fazla kontrol egzersiz için, sonuçta kendi nesli kuranlardan olmak yenilikler devam etmek zorunda. “Makinelerin yükselişi” bu nokta şudur: görünüşte insanoğlu üstün görmek onları seyrederken, dünyanın sonu için tezahürat nerede film olduğunu farkında olmadan savunuyor.

Bu yazılıyor, iki filmleri olurdu – — Yeni Mutantlar ve Tenet — Sinemalarda bu, Amerika Birleşik Devletleri talan Corona salgını verilen, açılış olmamalı açılıyor. Ve henüz, halk Tiyatrosu zincirleri tarafından teşvik ediliyor ve aktörler sinemaya gitmek, onlara zarar vermeden, sadece Hollywood makine devam edebilecek bir şey yapmak. Tutmak, çünkü bu hayatta her zaman diğer insanlardan daha önemli olacak.

Kıyamet Günü gerçekten de kaçınılmazdır.

More on this topic

Popular stories