Epic Apple karşı Fortnite olaylar için senaryo ile kullanılan ve Google

Related Articles

Epic Games halka açık bir şekilde geçen hafta tekelci app store politikaları inandığı protesto etti Apple ve Google. Ama Epik bir gösteri yapmak için, zaten büyük kapalı yuvarlanan dev bir küp ve Volkan patlaması görünümünü gibi-oyun etkinlikleri içerisinde çekilmiş olan bilir, çünkü kısmen mücadele için hazırlanmıştır. Studio tech en büyük iki şirket ile anlaşmazlıkları olan olayları abartılı bir biçimde geliştirmiş bu taktik uyguladı.

Eğer deneyimli bir mi Fortnite var etkinlikler kapsamında büyük onlar. Geçen yaz, dev bir robot ve dev kaiju bir canavar çapraz Adası gösterisi olarak savaştı. Haziran ayında, gizemli bir cihaz gerçeklikler arasında oyuncular ışınlanır ve sonunda hiç dönüşen suyun büyük bir duvara fırtına tehdit. En ünlü olay yaklaşık iki gün boyunca bir kara deliğin içine tüm oyun dünyası emdi. Ve milyonlarca insan ilk Travis Scott melodi: Fortnite Nisan ayında konser 12 milyondan fazla katılımcı vardı, Destansı göre.

Bu olaylar hep heyecan verici olmuştur, her zaman izlemek için kolay değildi. Bazıları için Fortnite var ilk olaylar, örneğin 2018 Haziran ayında roket fırlatılması gibi, diğer oyuncular gösteri izlemek için çalışırken seni öldürebilir. Ama şimdi bir süre için, Epik sadece olaylar için özel bir modu aktif ise, oyuncular erken katılmak için danışmanlık ve gösteri yer alıyor, ateş söner. Ve yeni şiddetsiz bir Parti Royale modu Destansı ve farklı bir tarz olayları denemek için, tam konser, gösteri beklendiği gibi fırsatlar sundu Biz İnsanlarChristopher Nolan filmleri ve airings.

Epik genellikle fark sıva ile oyun olayları büyütmeye gerek sosyal medya içine bir şey geliyor bu oyuncular bilmesini sağlamak için çalışıyor. Ve olayların ne zaman, aynı zamanda her biri tekme attılar Fortnite var her platformda milyonlarca oyuncu Fortnite (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac, ve — şimdilik — iOS ve Android Dahil) üzerinde çalışır.

O zaman tüm led son haftaya kadar oyun içi etkinlikler için pazarlama honing geçirdi. Destansı olayları göster onun için başarmak için milyonlarca insanı nasıl hakkında bildiği her şeyi kullanılan Fortnite var Apple ve Google ile en büyük olay bir hesaplaşma.

Epik yayınlandığında başladı Perşembe günü bir blog yazısı V-Dolar üzerinde kalıcı yüzde 20’lik bir fiyat düşüşü açıklayan Fortnite var -oyun sanal para birimi olarak her platformda hemen mevcut değildi. Mobil oyuncular için, ama küçük bir fark vardı. Destansı yeni ucuz bir oranda kendi ödeme sistemi sayesinde giderek V-Dolar satın almak için izin, ya da daha yüksek bir fiyata bunları almak için Apple ve Google’ın ödeme sistemlerini kullanabilirsiniz. Doğrudan ödeme sistemi hem de mobil platformlarda uygulama mağazası ilkeleri ihlal edildi.

13 Ağustos öğleden sonra, Apple yasaklandı Fortnite. Bloomberg Mark Gürman Tweet attı 2:53PM ET hakkında. Sadece bir dakika sonra, Epik açıkladı açıkça Taraf Royale 04: 00 ET oyunu prömiyeri olacağını iddia etti. Apple’ın ünlü “1984” reklam, parodi görünen yeni “19 Yaşında bir Seksen Fortnite” kısa. Sonra yirmi dokuz dakika buDestansı Apple dava açtığını duyurdu ve doğrudan yasal belgeleri bağlı bir tweet ana Fortnite 11 milyondan fazla takipçisi olan Twitter hesabı.

Destansı tam da bu an için hazırlanmıştı video bu hassas zamanlama ve dava gösterdi. – Oyuncuların seyrederken öldürülmek için herhangi bir yolu olmaması gereken ve kısa Taraf Royale premiere olması anlamına geliyordu.

Epik emin oyuncular kısa farkında olduklarını da yaptı. Zıpladı içine ben Fortnite yaklaşık 30 dakika önce prömiyeri, ve lobiye gelmeden önce, bu oyun bana etkinlik için oyun içi bir duyuru gösterdi. Parti Royale bir maç oldu bir kez, yanlışlıkla bir konser sahne ve dev bir ekran ile adanın bir bölümüne gittim, ama neyse ki, ekran adanın diğer tarafı işaret eden bir harita parladı. Olaydan sonra gördüm bu Epik harita Tweet attıde.

Ve emin yeterli, harita nereyi gittiğimde başka bir Gala için geri sayım başladı bu dev ekran. (Sayımlarım, bu arada, bir masa alın. Fortnite olay.)

Sadece 48 saniye uzun olan kısa, etkileyici oldu. Epik düzenli olarak sinema şort yapar yeni güncellemeler ve derilerive stüdyo Apple’ın ünlü ticari lampoon için film yapımı becerileri kullandı. Epic re-anında tanınabilir olacaktır bu karakter ile reklam için ikonik görüntüleri oluşturdu Fortnite hayranları ve edebi konuşan bir apple gibi Apple temsil eden Abi-vari bir karakter canlandırdı.

Kısa FreeFortnite bir #hashtag ile sonra Apple Epik konumunu açıklayan bir blog başlığı olarak kullanılan Epik olan çekme sonucuna — Fortnite. Yazı, Epik şu anda iOS oyuncular kaydetti ben oynamak için mümkün olmayacaktır (büyük olasılıkla önemli güncellemeler ile dolu olacak olan oyunun önümüzdeki gelecek sezon, ve oyuncular üzerinde “#FreeFortnite ile sosyal medyada @AppStore mücadeleye katılmaya çağırdı.”

Epic sonra Twitter üzerinde döngü kısa Fortnite“, Twitch,” bin Dokuz yüz Seksen koyun ve YouTube kanalları — ayrıca her üç platformda aynı anda izleyiciler binlerce var ise kara deliğin olay için kullanılan bir hile. Ama kara delik canlı akışları yutturmaca oluşturmak için bir yol iken, Destansı bir neden için destek mitingi için denemek için tekrar “bin Dokuz yüz Seksen Fortnite” video akışı.

Bu Apple karşı detaylı ve iyi planlanmış bir kampanya iken, Epik bir hafta önce sürülebilir arabaların ayrıca teşvik için bu taktik çok kullanılan Fortnite. Bu güncelleme ile birlikte oldu bir sinema kısaoyun bildirimlerinde , Tweetve Epik bir blog sitesi.

İlginç bir şekilde, Epik Google rağmen Google, karşı taktik onun çok uzun bir rulo yaramadı da çekerek Fortnite yanıt olarak dava Play Store ve Epik filmi. Kötü” sloganı olma hayır arsız kısa dalga Google’ın “eski ” oldu. Epik Google dava olduğunu Twitter duyurmadım. Stüdyo yaptı tweet Play Store çıkarmanın oyun hakkında, ama bu tweet Epic Apple karşı söylediklerini göre kibardı.

Google destansı sessiz tepki çünkü hala oynayabilir olabilir Fortnite Android cihazlar doğrudan Destansı Samsung app Store’dan veya indirerek üzerinde bir şey bu Destansı anlaşılacağı üzerine kendi web sitesinde. Apple, şu an için, Epik birincil hedef gibi görünüyor.

Ve Apple ile çatışma tırmandırmaya devam ederken, Apple studio değişiklik yapar sürece 28 Ağustos Apple’ın geliştirici araçları için Epik erişim çekme tehdidinde bulundu Fortnite — ben-video ya da henüz yeni bir oyun-etkinlik takip edilmedi. Ama büyük bir kısmı Fortnite var başarı tutarlı yaratıcılık Destanı oyuna getiriyor, bu yüzden belki de Epik mağaza Apple üzerinde baskı yapmaya çalışmak, daha fazla.

Bu, Epik okuyorsan, apple için cilt bırakın size bir fikir vereyim:.

More on this topic

Popular stories