Bu COVİD-19 bir dalga değil tsunami oldu

Related Articles

Yerel ve eyalet hükümetleri için bu ülkede kendi frenlere asılmak gerekenin bu olduğunu pervasız açmayı planlıyor: ABD’de 2.6 milyon kişi Corona bulaşmış. 128,064 ölü.

Beceriksiz liderlik kibirli, iletişimsizlik, ve derin bir anlam için teşekkürler, bu salgının ilk dalgası hiç bitmedi. Sadece bir tsunamiye dönüştü.

Tsunami olayı: derin suda, zar zor bir dalgalanma ediyorlarve hepsi aynı şekilde sahilleri vurmuyorlar. Doğru koşullar göz önüne alındığında, küçük bir dalga gibi sıçrama kara ya da insanları tahliye için zaman o kadar uzak olabilirler. Ama yanlış koşullar erken uyarı sistemleri sadece açıklarında bir deprem, bir eksikliği göz önüne alındığında — bir tsunami dalgası bir şehir-tesviye canavar haline gelebilir.

Bu belirli bir tsunami başladı bu rahatsızlık salgını kendisi oldu. Yıkıcı dalgalar Çin Merkez üssünden ürperdi dışında, farklı zamanlarda farklı ülkeleri vuruyor. Bazı ülkeler gibi Yeni Zelanda, erken uyarıları dikkate hızlı ve güvenli nüfusları taşımak için harekete geçti. Vermedi BİZE.

Bunun yerine, liderler Çin ve İtalya baktı ve burada olmayacak gibi davrandım. Hükümet test dawdled, ayakları seyahat ve işletmeler kapatmadan önce sürükledi ve birlikte yaşıyor ya da geçimlerini kendi riske atmak arasında bir seçim yapmak zorunda ortalama Amerikalılar zayıf bir ekonomik paket tokatladı onu.

ABD-SAĞLIK-VİRÜS-TEXAS-BAR

Bir maske takan bir server Houston, Teksas müşteri tablosundan siparişleri alır, Mayıs ayında.
Getty ile Mark Felix / AFP tarafından fotoğraf Görüntüleri

Belediye Başkanı Bill de Blasio ve Gov Andrew Cuomo gibi liderler olarak New York gecikmeli duvarları siyasi çekişmelerden ve diğer güvenlik önlemleri salgının şiddeti aşağı oynadı.

“New Yorklular olarak yaptıklarımızı bahane — Belediye Başkanı için de bu konuda konuşmak New York’taki dünyanın en iyi sağlık sistemine sahibiz, Cuomo düşünüyoruz” basın toplantısında, 2 Mart tarihinde dedi. “Yani, diğer ülkelerdeki burada olanlar karşısında ne diyorsunuz, ne zaman, diğer ülkelerde olduğu gibi kötü olacağını düşünmek bile bilmiyoruz.”

Bir tsunami hayatta temel prensiplerinden biridir bu sen “Beklemeyin.” Tsunamiler hızlı ve çok bulaşıcı vardır. Size doğru su varillik bir duvar büyük olasılıkla duvarları üzerinde bir virüs öksürük sırasında titreme-aynı sonucu olacaktır ancak kıyıda kalan yakın ölüm dolaşır. Sadece bir hafta ülkenin kapatmadan önce 36.000 hayatını kurtarabilirdigöre ön tahminleri Columbia Üniversitesi araştırmacıları ve Bu aşırı ölümlerin 17,500 New Yorklular vardı.

Virüs New York çarptığını, diğer eyaletlerde insanlar fırçalanmış kapalı 24,866 ölü ve 394,079 durumlarda. Bunun olmayacağını söylediler burada. Ülkenin geri kalanı ne New York’ta ne katlanmak zorunda olmamalı geçiyordu. İnkara saplanıp, yerel yönetimler acı bir okyanus o çünkü dışarı baktım ve düşündüm onlar kendilerini ben dalga göremedim, kurtulmuş olacaktı. Ama bir tsunami görmek, kaçmak için çok geç oldu.

maskeleri olmadan Florida'da yürüyen insan kalabalıkları, tüm

İnsanlar Ocean Drive, Miami Beach, Florida, yürüyüş, 26 Haziran 2020 tarihinde.
Getty Images ile Chandan Khanna / AFP tarafından fotoğraf

Uyarı titreme veri gösterdikleri gibi, bunun yerine, yerel ve eyalet hükümetleri boş ufka baktı ve ileride yeniden açılması planları ile itti. Gibi durum numaraları California Valisi Gavin Newsom yükseldi savunulan bir yaygın açılmasının. Bu Arizona, Gov. Doug Ducey hükümeti hızlı bir açılış için daha sonra itti korkunç bir ani durumlarda bağlı. Şimdi, Arizona ve California parçaları sadece binlerce kişi daha hasta düştü sonra tekrar kapatıyor, ama vardır. Bu günlük vakaları rekor sayıda aldı Florida ve Teksas valileri açılmasının planlarını yavaş. Önce 120 binden fazla ölüm aldı Başkan Yardımcısı Mike Pence ve diğer Cumhuriyetçi liderler maske takmaya başladı.

Şimdi yeni bir kıyı üzerine tsunami çöküyor hala insanlarla dolu düzleştirilir yaşıyor ve ezilmiş toplulukları enkazı bakıyoruz. Bu salgın Nisan ayında ne zaman biteceğini kimse bilmiyordu. Ay sonra, hala hiçbir fikrimiz yok. Aşılar hazır değil, tedavi olarak değil, ve Amerika Birleşik Devletleri’nde virüs yakınlarında yer alıyor.

“Yeni yeni bir dava hızla tespit ve tüm kişileri izlenen nerede Zelanda ve Singapur ya da Kore durumda değiliz ve insanlar hasta izole edilmiş ve maruz kalan kişiler karantinaya ve kontrol altında,” Hastalık Kontrol Merkezleri Anne Schuchat, Müdür baş Yardımcısı ve Önleme şey tutamazlar, bu hafta bir röportajda söyledi. “Yol şu an için ülke genelinde çok fazla virüs var, çok üzücü.”

Eğer bu ölümcül yola devam edersek, o zaman günde 100 bin vaka gideriz, Anthony Fauci Kongresi öncesinde Salı günü ifade verdi. “Açıkçası şu anda toplam kontrol edemiyoruz,” Fauci dedi. “Çok rahatsız edici olacak, garanti veriyorum bak.”

Texas Hastaneler Devletin Dalgalanma İle Corona Durumlarda Baş

30 Haziran 2020 tarihinde ölen COVİD-19 hasta ile Teksas duraklama tıbbi personel.
Git Nakamura / Getty Images tarafından fotoğraf

Zaten rahatsız edici. 120 binden fazla insan öldü ve sayma rahatsız edici. (Tabii Mike Pence sensin. Sonra kayda değer bir gelişme oldu. “)

Bu durumdan kurtarabilirsiniz. Ama Fauci sözleriyle: “Bitirmek için gidiyoruz tek yolu birlikte sonunu gereğidir.” Bireyler için, bu büyük toplantılar önlemek, el yıkama, maske ve test alma gibi şeyler yapmaya devam etmek anlamına gelir. Hükümet için, bir kenara partizan saçmalık koyarak ve ülke genelinde kişi hayatını sağlam okullar ve işletmeler ile bu hayatta ve emin olmak için nasıl bulmaktan anlamına gelir. Bu çok ihmal edilen sağlık altyapı yatırım anlamına gelir, ekonomik destek sistemlerini güçlendirmek, ve — oh, evet — iyi bir örnek.

Hala bu virüs gibi davranmak isteyen kişi, Başkan da dahil olmak üzere “bir nevi ortadan kaybolmak.” Olmayacak. Bu tsunami ekme yok. Bu en azından Yukarı dalgalanma ile süpürüldü aldık ve elimizden geleni insanlar tüm yüksek alıyorum acımasız paralı tutmak için öğrenmek yapabiliriz.

More on this topic

Popular stories