Princeton Kamu Politikası Okulu’ndan Woodrow Wilson’un Adını Bırak

Related Articles

27 Haziran (Reuters) – Princeton Üniversitesi ABD Başkanı Woodrow Wilson ırkçı düşünce ve politikaları “uygunsuz bir adaşı onu sonucuna vardıktan sonra kamu politikası Okulu ve Wilson College yeniden adlandırma olduğunu.”

Cumartesi günü hareket duyuran, Princeton Üniversitesi Başkanı Christopher Eisgruber polisin elinde son aylarda ölen George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery ve Rayshard Brooks, Siyah Amerikalıların ölümleri ile ilgili olduğunu söyledi.

Princeton Üniversitesi, Princeton, N. J.&nbsp Kamu ve Uluslararası İlişkiler Woodrow Wilson Okulu;


AP Photo/Mel Evans

Princeton, N. J., Princeton Üniversitesi Woodrow Wilson Kamu ve Uluslararası İlişkiler Okulu

Kamu andİnternational İşleri ve Wilson College Okulu yeniden Yönetim Kurulu Cuma günü oy ölümler tarafından istenmişti ırksal adaletsizliğe karşı Amerika Birleşik Devletleri ve dünyada protesto dalgası izler.

Okulların isimleri 2015 Kasım ayında öğrenci protestoları bir değişiklik düşünüyor sonra sağlam tutmak için 2016 kararı ile tezat olur.

Eisgruber Wilson “ırkçılık, kendi standartlarına göre bile anlamlı ve önemli olduğunu,” ırkçı yıllardır entegre edildikten sonra federal kamu hizmeti ayrımı yaptığı gerekçesiyle söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Woodrow Wilson, 28 Başkan.


ASSOCİATED PRESS

Amerika Birleşik Devletleri Woodrow Wilson, 28 Başkan.

Politika okulu Princeton Okul ofPublic ve Uluslararası İlişkiler adlandırılacak.

Wilson 1913 1921’de Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey Valisi ve Başkan olmadan önce üniversite başkanı oldu.

Onun politikaları “sıkıca her türlü ırkçılığa karşı durmak gerekir, hangi okulda öğrenciler için bir model, o da anlaşılacağı gibi, kamu politikası okulu için “özellikle uygunsuz bir adaşı ona,” yapma,” Eisgruber söyledi.

Wilson College yerine İlk Üniversite olarak bilinen, iki yıl adının emeklilik hızlandırılması olacak. Princeton zaten inşa ediliyor iki yeni konut kolej açıldığında üniversiteye yakın ve adını bırak planlıyordu.

Ancak, lisans -Woodrow Wilson Ödülü için üniversitenin en yüksek onur üniversite Wilson ödülü adı yasal yükümlülük veren bir hediye, bir sonucu olarak adını tutacak, Princeton Yönetim Kurulu söyledi.

More on this topic

Popular stories