Yeni COVİD-19 dalgalanma zor olabilir içeren

Related Articles

Yeni COVİD-19 vakalarının rekor sayıda Amerika Birleşik Devletleri’nde rapor edilmiştir PerşembeGüney ve Batı eyaletlerinde sivri tarafından tahrik. Dalgalanmaları dik ve korkutucu olduğunu ve ilk yükseliş daha geri yenmek için daha da zor olabilir.

Mart ve nisan ayında New York boğulmuş aynı sorunları (sınırlı test erişimiyetkililer sonuçlar için uzun teslimat süreleri ve karışık mesajlar) Arizona gibi eyaletlerde kadar kırpma. Şimdi onlar seçmeli tıbbi işlemler iptal ediliyor ve insanlar soruyor evde kalmak. İtalya ABD kıyılarında ve oynanan tanıdık desen, bir tane.

Bu dersler oturmadı. Davalar, şimdiye kadar kontrol altında virüs vardı topluluklarda yükseliyor. İnsanlar artık bu alanlarda ortaya çıkmakta olan bir salgının tam riskleri, kendimi kontrol zorlaştırıyor. -Eve sipariş, aşamalı kapatmalar ve teşvik maske-kamu giyen kalmak sonunda New York gibi yerlerde davalarında azaltmak yardımcı oldu. Bu sefer, yeni noktaları yetkililer aynı stratejileri dağıtmak mümkün olmayabilir.

Görünür hataları, görünmez başarılar

Mart ve Nisan aylarında, virüs zor New York, Seattle ve San Francisco vurdu. New York, özellikle salgın davranmasına sebep oldu: hastaneler hastalar tarafından istila edildi, cesetleri yığılı karavanda cenaze evleri dışında, ve insanlar ambulans sirenleri yakın sürekli sesleri ile yaşadı.

Yıkım görmek, doğrulanmış vaka görece az sayıda olduğu devletler de büyük toplantılar, kapalı işletmeler yasaklandı ve hastane yatak alanı boşaltmak için emretti. Bu tedbirler başarılı oldu — bu dava numarası ve hastaneye yatış düşük kalın ve Texas gibi eyaletler başlangıçta New York ile aynı kaderi kaçınılmalıdır yardım ettiler. “Gerçekten Houston içeren Harris County Sağlık Bakanlığı, eğri,” Umair Shah, İcra Direktörü dümdüz yaptık, söyledi Daily Beast.

Triyaj çadırı Long Island hastanede salgın sırasında ayarlayın

COVİD-19 triyaj çadırı Oceanside, New York Mount Sinai South Nassau Hastane dışında kuruldu.
Getty Images ile Jeffrey Basinger/Newsday RM fotoğraf

Kontrolü zayıf oldu. Halk Sağlığı Michigan Üniversitesi’nde Emily Toth Martin, bir salgın hastalık uzmanı bu önlemler Gözden COVİD-19 tuttuğu için ilk etapta gerekli olduklarını insanlar neden görmek için daha zor olduğunu söylüyor. “Halk sağlığı-22 karakteristik av. Eğer insanlar aşırı tepki verdin derseniz çalıştı yaptığın şey,” diyor. “Meydana gelen bu kritik durum durdu, ama insanlar onu özümsemek için iletişim kurmak çok zor.”

Bazı eleştirmenler bir sorunu önlemek neden bilerek yanlış anlamak nasıl bir yanıt daha iyi bir seçenek gibi görünüyordu. — New York Times New York’un sıkı kilitleme kurallar ülkenin geri kalanı için geçerli olmamalı yazarı Bret Stephens, örneğin, Nisan ayında yazdı. “Amerika’nın geri kalanı hayata dönmem gerekiyor,” Stephens yazdı. Hayata çok erken enfeksiyonlar dalgaları ifade alma“,” Bu geçtiğimiz hafta ani açıkça gösterdi.

Bu halkın büyük çoğunluğu ülke çapında kapatmalar destekledi. Ama ekonomik zorluklar milyonlarca gerçek olduğunu ve neden sürekli önleme konularında net mesajlar olmadan, insanları tehdit etmek için bir ucu eğri düzleştirme tutmak için kolay olabilir. “Senin karşında bir kriz yararı için bu fedakarlıkları yapıyoruz. Çok duygusal bir sorun göremiyorum,” diyor Martin.

(Değil) mesaj alındı

Kendi alanında doğrudan bir etkisi göremiyorum ayrıca virüs hakkında bazı insanlar daha az endişe yapılmış, genel ve eylemleri önlemek toplantılar çekmek için daha az muhtemel, hastalığa karşı koruyan Maskeler giyen olabilir, Martin diyor. Anlaşılabilir: onları haklı çıkaracak yanlış bir şey var gibi görünmüyor zaman fedakarlık yapmak zor.

“Ne kadar ciddi bir sorun anlayışınız var, ve büyük olasılıkla bir şey seni etkilemek için nasıl muhtemelen bunu önlemek için bir müdahale almak nasıl etkileyecektir,” diyor Martin.

Sabit COVİD-19 çarptı Detroit, dava istikrarlı, disiplinli bir düşüş yaşıyor belirtiyor. Michigan kırsal kesimlerindeki olsa, görmek dalgalanmaları vardır. Michigan Eyalet çapında bir evde düzen vardı, ama sadece Detroit bölgesinde bu süre içinde dava üstel büyüme gördü.

“Kendi devletimiz içinde, o hastane sizden cadde üzerinde inşa edilen görme deneyimi olmayan tüm topluluklar var,” diyor Martin. Bu mesajı almaya hazır olması için insanların yeteneği üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu düşünüyorum.”

Erken noktaları yaşayan insanlar vaka sayıları daha sonra geçiyor başladı yerlerde yaşayan insanların daha virüs hakkında daha fazla endişe duyuyorlar, Haziran başında yayınlanan YouGov bir analize göre. Bu salgını daha önce tanıdık yollar izler. İtalya çöküşün eşiğinde sarsıldı olarak New York’ta insan izlemiş olsa bile, mesaj kapılarına gelene kadar anlamamıştım.

Endişeleri halk sağlığı kurallara uymak, insanlara ilham kaynağı olabilir, New York’ta olduğu gibi bu topluluklar halinde sayılar tırmanış olarak artabilir. Bu sefer daha sert bir satış olacak, ama olacak. Detroit ve New York kurtarmak yardım edenlere aynı kurallar kamu sağlığı yetkilileri uygulamak için daha zor hale getirir, ağır politize olmuştur. Başkan Trump Devletleri valiler tarafından-eve siparişler-kal ve politika kaldırmaya Florida gibi eyaletlerde itti körili iyilik Başkan ile. Maske için geri maskeleri itti politikacılar kanat ve desteği-şimdi giyiyor parti çizgilerine göre sonları.

“Aşı ile bu görüyoruz, bazı toplumlarda. Böyle bir şey kimliklerini bağlı olduğunda bir halk sağlığı aracı olarak,” Martin diyor ki, kaybederiz.

BİZE salgını-SAĞLIK-VİRÜS-TURİZM-EKONOMİ-turizm-sağlık-salgın-

Plaj-atılımcı Miami plajında suda bir maske takıyor.
Getty Images ile EVA MARİE UZCATEGUİ/AFP tarafından fotoğraf

Politika hataları

İçeren bu virüs giderek daha zor hale getiren sorunlar önlenebilir olduğunu. New York durumlarda ezmek önlemek için bir şansı vardı, ama Vali ve Belediye Başkanı dalgasını durdurmak için politikalar uygulanması üzerinde ayaklarını sürükledi. Ülkenin geri kalanı New York’tan öğrenme şansına sahip oldular. Ve bir süre için, birçok devlet kontrolü altında olan şeyler vardı.

Bizler o başarıları sıkı tutun tutmak daha olsa, yerel ve ulusal liderleri onlara kaçmasına izin. Mayıs ile istikrarlı bir ülke durumunda numaralarını izlediler ve ülkenin belirli bölgelerinde patlamaya hazır olduğunu bölgeye özel izci gösterdi rağmen sorun bitti, karar verildi. Bunu yapmak için güvenli olduğunu önce birçok devlet bar ve restoran açtı, ve daha önce herhangi bir yeni yayılmasını kontrol etmek için izleme testleri ve iletişim vardı.

Şimdi, yeni sivri mücadele görevi ile çok satın-yardımcı olabilecek stratejiler etrafında toplumdan olmadan terk ediyorlar. Devlet liderleri isteksiz devrede gibi görünüyor zaten açtılar. Daha az bireyler öneriler sadık kalacağına bu İlke Kararları ve mesajlaşma hatalar yaptı ve bunun herkese yayılması gerçeği için hazırlıklı değillerdi. İleti eğri düzleştirme kritik önemini vurguladı, ama o eğri düz tutmak için sürekli çaba olduğunu vurgulamak değildi. İddia zafer için çok erken ama bir canlanma sağlamıştır.

Eğer yetkililerinden gelen mesajlar eğer salgının başında günlük yaşam için Ayarlamalar bir sprint değil bir maraton olacağını vurguladı vardı, topluluklar COVİD-19 risk işlenmiş nasıl bir fark yapılmış olabilir, Martin diyor. “Gerçekten bu ona bir şey olduğunu insanlar zihinsel olarak hazırlamak için izin uzun vadeli görünüm uzun süre ilgilenmek o olmadı,” diyor. “Yani Amerikan halkının sadece yoruldum anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum.”

More on this topic

Popular stories