Facebook reklam boykotlar büyükler ligine girdi. Şimdi ne olacak?

Related Articles

Facebook Inc küresel pazarlama çözümleri Carolyn Everson, Başkan Yardımcısı.

Andrew Harrer | Bloomberg | Getty Images

Geçen hafta, şirketlerin akışı “#StopHateForProfit” kampanyasına destek çıktı, Facebook üzerinde şirket nefret söylemi ve dezenformasyon çabalarına karşı köklemek teşvik etmek için harcamak reklam duraklatmak için umut verici.

Verizon Perşembe ve Unilever, Coca-Cola ve Honda Cuma günü reklam çekin söyleyerek kampanyaya katılan gibi büyük reklam verenlerle, Facebook artık site terk reklamcıların bir kartopu etkisi ile karşı karşıyadır.

Ama Facebook 8 milyon reklamcılar gelince, çok büyük bir kartopu gerekebilir.

Facebook, kendi açısından bir şeyler yapmak niyetinde işaretlerini veriyor. CNBC tarafından elde edilen reklam verenler için 1600 kelimeden fazla bir notta, küresel iş çözümleri şirketin Başkan YARDIMCISI Carolyn Everson, birlikte ilerleme sağlamak bizim için genel olarak boykot yoludur. “dedi.

“Ayrıca gerçekten politika değişiklikleri gelir basınca bağlı olmadığı, biliyorsun artık umarım,” Everson not dedi. “Oldukça iş çıkarlarından ilkelere dayalı politikalarımızı belirledik.”

Facebook hisseleri %8’in aşağı Cuma kapalı.

Facebook reklam verenler reklam Temmuz ayı boyunca duraklama denen kuruluşların bir grup bu yana bir hafta içinde, Patagonia, REİ, Borç verme Club ve North Face dahil olmak üzere 100’den fazla pazarlamacılar katılmak istediklerini açıkladılar, bir göre çalışan listesi Devler Yatıyor. Örgütler daha sıkı polis nefret söylemi ve dezenformasyon için Facebook soruyorlar dedi bir dizi eylem alarak, ırk veya din nedeniyle veya sık sık reklamlarını daha sonra yanlış ya da nefret için kaldırıldı içeriğe yakın reklam verenler nasıl oluştuğunu görmek ve bu reklamlar için para iadesi onlara izin vermesi için hedef oldum diyen kullanıcılar için “ayrı ölçülü bir boru hattı” oluşturmak da dahil olmak üzere.

Geçen yıl, Facebook global reklam verenlerin milyonlarca aracılığıyla getirilen 70 milyar reklam geliri dolar olarak gerçekleşti. Ve bazıları diğerlerinden çok daha yüksek Facebook bütçeleri komut olsa, mali fazla hasar yapmak için harcamak büyük bir grup stopaj sürer. Ama mali dent nihai hedef değil, Uyuyan Devler bir tweet Cuma…nefret ve dezenformasyon ılımlılık platformun olmaması geniş kapsamlı bir hesaplaşma hakkında şunları söyledi:”. Reklamcılar, vahşi, bağnaz içerik veya yalan sponsor olmak istemiyor.”

Facebook CEO’SU Mark Zuckerberg bir canlı yayın Cuma günü konuştu, şirketin reklamında nefret söylemi yasaklayan politikalarını değiştireceğini duyuran, ama doğrudan boykotlar başvuru yapmadı.

Ama Değiştirmek Cumhurbaşkanı Rashad Robinson için Renkli bir tweet adresi zararları FB ile uğraşmak için bir “başarısızlık demokrasi ve haklarımız konusunda neden oldu” dedi.

“Eğer bu şirketten milyonlarca dolar çekilmesi büyük reklam verenlere veriyor yanıtı ise, onun liderliği güvenemeyiz,” tweet devam etti.

İşler buradan gidebiliriz

Bank of America bir not (daha önce Unilever duyurusu Cuma, analistler Verizon boykot katılarak diğer reklamcılar etkileme potansiyeline dikkat çekti. Kanal kontrolleri boykotlar etkisini “Facebook müzayedesi o kadar çok reklam verenler yana malzeme” olabilir gösterir, ancak diğer büyük sektörlerde “anahtar etkilendiği” de katılmak isterseniz, “nearterm ‘kartopu’ etkisi riski olan analistler söyledi.” Kesinlikle Unilever, büyük bir reklamcı ile durum gibi görünüyor.

Bununla birlikte, Amerika analistler, Merkez Bankası değişen bir toplum tepki olarak bir araştırma içeriği muhtemelen bazı yeni politikalar nefret söylemi konusunda daha sıkı kısıtlamalar bekliyorlar “dedi.

Bernstein analistler bu Cambridge Analytica skandalından sonra 2018 olan “#deletefacebook” kampanyası daha farklı olan Unilever açıklanmasından bir not dedi.

“Şu anki ortam çok farklı,” diye yazdılar. Ve marka sessizlik nereye boykot katılan olmayan “çok görünür [equals] olmak suç.”

Analistler ayrıca diğer markalar hem de Facebook ve Twitter platformları boykot ve Temmuz ötesine boykot pencere uzatmak ve Google da boykot dahil kendisinin bulabileceğini söyledi. (Bu tahmini ileri görüşlü olduğunu kanıtladı; Coca Cola Cuma akşamı tüm sosyal medya genel olarak reklam duraklatma olacağını söyledi.)

“Bir marka daha marka takip edecek, ve eğer bir değişiklik olmazsa, nasıl sadece reklam geri Ağustos ayında harcama açabilirsiniz?” dediler. “Samimiyetsiz olur. Dedi, Ben de memnuniyetle olarak kullanılabilir ucuz reklam stok alacağını reklamcıların uzun bir tezgah var.”

Bu silkinme de diğer oyuncular için bir nimet olabilir. “Birçok marka geri tahsis dolar bir anda yoğun ilgi gören, Pinterest, Amazon, Walmart vb sona erebilir Facebook bu zaten verilen mevcut makro, bir kısmını harcamak çekmeyi planlıyor iken.”

Zuckerberg doğru olduğuna inandığı tutumunu sağlam olduğunu yazmışlar, ama yeterince markalar katılma ise, sağlam durmak olabilir) bu tutumu sorgulamaya başlayabilirler ve reklamcılar hala kendi gelir hedefleri eksik başlarlarsa dönme ihtiyacı hissediyorum.

Reklamcılar cevap

Birçok reklamcılar sektörüne Facebook tepkisi tarafından bugüne kadar doymak değil.

Google Grubunun bir parçası olan, hoşça kal, Silverstein & Partners, büyük bir reklam ajansı, bu hafta başında kampanyaya katılan kişi ve müşterilerine ilgili iş, konuşma tanıtmak için kullandığı Facebook sayfası, sonrası söz verdi değil dedi.

“Güven gibi kesildi hisseden insanlardan biri olduğumu,” eş Başkanı ve Ortağı Jeff, hoşça kal bir röportajda Perşembe günü CNBC söyledi, Verizon ve Unilever duyurular önce. “Ne yaparlar, doğruyu söylemek gerekirse emin değilim. Dinle ve bu konuda bir şeyler yapacaklar o kadar iyimser değilim ama tecrübe yoksa göstermiştir.”

“Bir endüstri olarak, onlara bu konuda her zaman konuşuruz,” dedi. “Bu şey her yerde bizim için güvenli olacağını garanti olmadan gelen içeriği ile yatırım reklamcılar sorabilirsiniz. Hiçbir güvenceleri var. Facebook o yolun kendi kurallarına dikkat etmez bile.”

Hoşça kal büyük almak için hareket beklediğini söyledi. Ajans müşterilerinin bilgisi yok Perşembe sabah itibariyle katılmış üzerinde olduğunu söyledi, ama ajansın niyet kampanyaya katılan olduğunu ve “eğer bize katılmış olsalar harika olurdu bu resmi onlara göstermek olduğunu söyledi.”

“Bu konu hakkında düşündükleri büyük markaların bazı ipuçları duydum,” dedi. “Ben daha büyük görmek şaşırmam.”

Şimdi sektörün bekliyor.

“Bize katılmak için gidiyor kim olduğunu görmek için bekliyorum” dedi. “Dalış kurulu sonunda gibi hissediyorum ve geri eğer biri merdivene yürürken görmek için sabırsızlanıyorum.”

Medya Mutfak Barry Lowenthal, CEO, Facebook büyük dolarlık yatırım sözü verdi olmasına rağmen, sorunlar devam etmiştir ” dedi.

“Hiçbir şey değişmez gibi görünüyor” dedi. “Yanlış ve zararlı içerik Facebook ve bu ülkede bölücülük üzerine yayılıyor bana bir şeyler gerçekten değişti gibi 15 maddelik bir planı vererek yükselmeye devam ediyor, gerçekten işe yaramıyor.”

Lowenthal da Temmuz ayında bir aradan alarak marka tatil satışları için çalışırken dördüncü çeyreğinde daha farklı bir eylem olduğunu söyledi. Ve neden, eğer bu kadar güçlü reklam verenler ayrılmayı düşünüyorsanız, kısa bir süre sonra geri dönecekleri merak ediyor.

“Eğer Temmuz ayında geride bırakacak kadar kötüyse, nasıl geri dönmeyi hiç haklı mı?” dedi.

Daha anlamlı bir hareket geçirmek kayması için alternatif kanallar bulma olabileceğini söyledi.

Konsey, dört yıl için oturdu Facebook müşteri Konseyi’nden David Jones ve Bay Jones kurucusu ve kurucu üyesi, ben Facebook reklam verenler yok sayılıyor hissetmediğini söyledi.

“Hiç bir tehlike olduğunu sanmıyorum [that they’re] bunu görmezden gelip ciddiye al, ama aslında hareket değil mi, ve ne eylem ölçeği mı?” dedi. “Bu adres için yapabileceğiniz birçok şey var. Çok para istiyorlar.”

Şirket alaka kaybeden eleştiri ya da risk ele alan kapsamlı bir plan gelir dedi.

“Büyük teknoloji platformları hiçbiri on yıl sonra büyük bir teknoloji platformu olması mümkün olmuştur,” dedi.

– CNBC Julia Boorstin ve Michael Bloom bu rapora katkıda bulunmuştur.

More on this topic

Popular stories