Bu ProPublica hikaye acil işçiler için olmayan tıbbi maske tekrar etiketlemek için bir plan hakkında okuyun

Related Articles

BİZE bu Baharı karşısındaki Corona yayılırken, yetkililer sağlık personeli için Maskeler sıkıntısı katkıda bulunsun diye insanları Yetkilileri, solunum maskeleri satın almak için değil, uyardı. Yetkilileri, gaz maskelerinin en etkili Maskeler virüs iletebilir havada damlacıklar filtre kabul edilir. Amazon gibi siteler Genel Kamu yetkilileri, maskeleri satışları durduruldu ve sahte sürümleri satmaya çalışan satıcılar çökertti.

Ama ProPublica soruşturma “etiketsiz torbalara tıbbi kullanım için yasak” olarak işaretlenmiş maske paketleme olduğunu Teksas’ta bir çalışma ortaya çıkardılar. Tanık olduğu şeyler TaskRabbit bir iş için bir reklam cevap veren bir adam ProPublica söyledi:

…yaklaşık 20 $bir saat kazanç beş veya altı diğer “Sorumluları” plastik torba Çin maske sökük ve aynı ama bir potansiyel olarak ölümcül bir fark olduğunu yenilerini içine doldurma vardı. Eski paketler, tümü büyük harf “TIBBİ KULLANIMI YASAK,” doktorlar ve Roman Corona taşıyan küçük parçacıklar güçlü koruma ihtiyacı olan hemşireler tarafından kullanılmak üzere anlam olarak niteledi. Yeni çanta, Texas hastaneler için onların önünü açmak amacıyla, sadece bir uyarı atlanmış.

Göre ProPublica, Venmo üzerine Teksas’a acil işçiler için satmak niyetiyle maskeleri tekrar etiketlemek için TaskRabbit ve ödemeler kullanılan operasyonun arkasındaki insanlar— Silikon Vadisi bir yatırımcı ve iş ortağı. 3M tarafından yapılan N95s benzeyen, ama genellikle ABD’de kullanmak için düzenleyici gözetim geçmek için başarısız olan Çin malı KN95 maske stoğu vardı.

Kutu 6 metrelik bir yığın Çinli bir üretici, Guangzhou Aiyinmei Co gelen olarak adlandırılmıştır. Ltd. FDA tarafından etkisiz KN95s üreten şirketlerden biri olarak tespit edilmişti. Maskeleri parçacıkların 39 olarak% filtre, göre Hastalık Kontrol Merkezleri tarafından test ve Önleme. O kadar etkisizler Kanada bir hatırlama yayınladı. FDA vardı aceleyle onayladı maskeleri milyonlarca BİZE ödünç olarak bile onları ve diğerleri salgını başında sağlık kullanmak için, ama geçen ay onun fikrini değiştirdi.

Görünüşe göre KN95 maskeleri FDA kullanımı konusunda rehberlik değişmişti beri ABD ya da yasak olup olmadığı hakkında bazı karışıklıklar vardı. Sonuçta, teşekkürler bölüm için ProPublica muhabir J. David Swaine var sondalama, operasyon ABD’deki müşteriler için yeniden maskeleri hiçbirini satmadı. Ama makale tıbbi tedarik zincirimiz içinde şaşkın delik gösterir ve sinir bozucu konularda inatçı raporlama türden bir örnektir bu ProPublica’s marka. Git buradan kontrol ediniz.

More on this topic

Popular stories