Hidroksiklorokin çalışma retraksiyon hızlı bilimin sorunları gösterir

Related Articles

Tartışmalı ilaçlar son zamanlarda büyük bir çalışma klorokin ve hidroksiklorokin sadece retrakte oldu Lancet, bu makale yayınlanmış bilimsel dergi. Ben bağımsız olarak bu sonuca ulaşmak için kullanılan verileri analiz etmek mümkün değil, çünkü o çalışma ilaçların etkili COVİD-19 tedavi etmek mümkün olmadığını fark etti, ama yazarlar söylüyorlar. Çalışma artık güvenilir olarak kabul edilir.

Kısa bir süre sonra araştırma yayımlanmıştır Lancetbilim adamları işaret etmeye başladı veri kümesi ile ilgili sorunlar çalışmada kullanılan — o iddia bu süre zarfında toplamak için neredeyse imkansız olmuştur, örneğin veri var. Veri CEO’SU kurucusu çalışmanın bir yazarlarından olan ve Surgisphere adlı bir firmadan geldi. Ben Surgisphere bağımsız olarak doğruluğunu teyit etmek için ham veri erişim mümkün olmadığını retraksiyon haber, diğer yazarlar söyledi. “Artık birincil veri kaynaklarının doğruluğunu teyit edebiliriz,” diye yazdılar.

Bir çalışmanın sonuçları artık güvenilir olarak kabul edilen bir retraksiyon bilime yapılabilecek en ciddi düzeltmeler biri olduğunu gösteriyor. Ama retraksiyon fazla doktor ve bilim adamları hidroksiklorokin hakkında nasıl düşündüğünü değiştirme. Karışımı bu kağıt olmasa bile, ilaç üzerinde araştırma çoğu COVİD-19 ile insanlara yardım etmek için çok fazla bir şey olmadığını göstermiştir. İlaç alarak-19 COVİD ile hasta olan biri için hastalık kapmasını maruz kalmış kişiler engellemez sadece bu hafta, Minnesota Üniversitesi’nde bir ekip yeni bir araştırmaya plasebo daha fazla.

Bunun yerine, COVİD-19 civarında araştırma baş döndürücü Hızı ile sorunları gösterir. Bilimsel dergiler bilim adamları başvurularını kabul etme, onları Gözden geçirme ve bunları yayımlamak her zamankinden daha hızlı. Gün veya hafta için zaman çizelgesi küçülen, oldukça olağan aydan ediyorlar. Bilgi elde son derece önemli olduğunu, ancak bazı uzmanlar endişe bilim adamları hıza doğruluğu kurban ediyor.

Sanki bazı bilim adamları Surgisphere verileri gibiydi yapılansadece yanlış, çok kaynadı bu özellikle endişe verici. Gerçek dünya sonuçları vardı: yayımlandıktan sonra, Dünya Sağlık Örgütü (yeniden olmuş) hidroksiklorokin üzerine yaptığı çalışmayı durduruldu. Şirket ayrıca arkasında başka bir retrakte COVİD-19 çalışmada, bu yayınlanan Tıp New England Journal.

Burada bazı iyi haberler var: Lancet hızlı bir şekilde yapılmıştır ve çalışmanın geri çekildi. Çekilmeler her zaman olur — sık sık o kadar bir web sitesi onları takip ediyorlardı. Bilim karmaşık bir süreçtir, ve bazen en prestijli dergilerde bile yayınlanan bilgilerin yanlış olduğu ortaya çıkıyor. İstemi çekilmeler, bunun gibi, sürecin doğru yönde hareket tutmak.

More on this topic

Popular stories