Trump ve müttefikleri şimdi açıkça şiddet ile Amerikalıların tehdit ediyor

Related Articles

Karanlık gün sonra ortaya çıkan, Başkan Donald Trump Pazartesi gecesi ağır silahlı askerlerin “binlerce olduğu bir askeri darbe ile Amerikalıların tehdit etti.” Kısa bir süre Trump kamera çıktı önce, onun otoritesi altında federal polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile Beyaz Saray yakınlarındaki insanların barışçıl bir grup saldırdı yerel bir Hıristiyan din adamları üyeleri de dahil olmak üzere. Böylece Trump mesafesinde bu grubu şiddetle kilise uyarı olmadan aklandı propaganda oluşturmak için. Yapma, Trump şiddet söylemi, tarihin en güçlü iletişim şirketleri tarafından yayıldı, yıllar sıradan insanlara karşı şiddet eylemi silahlı yetkililer eliyle gerçekleştiriliyor.

Başkan Trump kutluyor şiddet. O sorumlu tuhaf çocuk istismarı ve sınırlarımızda aileler. Bir Donanma askeri affetti savaş suçlarından hüküm giydi. Şiddet kutluyor mitinglerindeve şikayetçi olduğunu destekçileri yeterince şiddetli değil. Gazetecilere karşı şiddet kutluyor. Yıl George Floyd polis tarafından öldürülmeden önce onlar, Trump polis söyledi zarar gözaltısında mahkumlar. Baktığı her yerde şiddet arzuladığı için, Başkan bile futbol daha şiddetli oldu dileklerimle. Takipçilerine dinle.

Önceki gün Pazartesi günü, Kongrede iki yakın müttefik Trump Twitter üzerinde belli belirsiz “terörist ” gibi Amerikalıların büyük bozkırlarında belirlemek için başkanın tehdidi aşağıdaki şok edici açıklamalar yaptı.” Yetkililer, aşağı gibi Orta Doğu’da yaptığımız Amerikalı öldürmek “av ve (R-FL) tecrübe Matt Gaetz önerdi.” (Twitter şiddeti yücelten için tweet karşı harekete geçti ama kaldırmak değil.) (R-AR) Senatör Tom Pamuk Trump ABD arasında askeri güçleri dağıtmak için Ayaklanma Yasası kullanmak istemiş ve askeri isyancılar esirler olmadan insanları öldürmek demektir ki, anarşistler, isyancılar ve yağmacılar, “hiçbir çeyrek vermek gerekir” dedi. Her iki durumda da, Trump öfkesine bağlı, Kongre üyesini yargısız Amerikalıların öldürülmesi çağrısında bulundu. Artık zeki olmaya çalışan bile değiller. Soykırım ile dünyanın başka yerlerinde yaşayan insanların alarm vardır.

Yeterli. Korumak için yemin, Twitter ve Facebook ile başlıyor kamu kurumları zayıflatmak için kullandığı özel platformlardan Başkan kaldırmak için zamanı. Başkan da iğrenç ve ölümcül gündem kolaylaştırır güç sahibi olan herkesten kaldırmak için zamanı.

Şimdi çok muhafazakar önyargı üzerinde “küçük mücadele ilerisindeyiz.” Kimin umurunda? Sağ kanat müşteki zaten onarılamaz önyargılı sosyal medya platformları ilan, aksine delil yetersizliğinden var. Fox News ve diğer sağcı medya kuruluşları Facebook ve Twitter gelişmek ve rutin mesajlarını orada gelişmeye bakın. Önyargı suçlaması her zaman partizanlık kar bulan demagoglar tarafından yapılan bir aldatmaca olmuştur. Ayrıca, Başkan ve müttefikleri zaten onları sansür platformlar suçladı. Nefret dolu mesajlarını yayına devam ederek bir iyi niyet korumak olmaz.

Facebook ve Twitter büyük ölçüde bir kenara başkanın tehlikeli söylemleri ile ilgili sorumluluğu üzerine neden anlaşılabilir bir durumdur. Bu, belirgin zarar rağmen bile, Trump banning her zaman ucuz bir direniş fantezi gibi geldi doğru ya topal bir seçim-yıl mem. Ve diğerleri daha kötü olan Trump yönetiminde tek bir hafta tespit etmek zor olmuştur. Davranışları içgüdüleri ve cezbeder felç bizim uyuşuk tehdit eden bir şekilde sürekli çirkin olmuştur. Başkan ve müttefikleri Kapısı da kötüye biçmek için garantili; son olarak Trump karşı önlem aldıktan sonra, Başkan bireysel Twitter bir çalışana karşı taciz düzenlenen, ölüm tehditleri sonucu.

Tüm bunların üstüne, oturmuş bir başkan ve destekçileri milyonlarca karşı iş için çok kötü görünüyor. Trump Başkan platformda istismar için bir fırsat olsa bile Twitter kullanıcı tabanı için bir nimet olmuştur. Ve mücadele aşırı düşmanlığı ile herhangi bir algılanan çabukluğu tepki olacak kanıtlanmış bir siyasi parti varoluşsal sonuçlar doğurabilir. Şiddetli bir eylem ile kullanıcıları milyonlarca kızgınlık karıştırarak Facebook ve Twitter keşfedilmemiş sularda koymak istiyorum. Eğer varoluşsal eğer, mücadele büyük olasılıkla katlanmak çok pahalı ispat etti; hem Demokratları hem de Cumhuriyetçileri zaten ihlalleri kendi uzun bir liste ile Facebook karşı sert konuşmak yükseltmekte ve Cumhuriyetçiler gerçek eyleme teşvik olabilir son birkaç yıl geçirdim. Ayrıca dünya çapında operasyonlarını bozmak için diğer hükümetler teşvik etmek olabilir.

Ama eğer Facebook ve Twitter gibi şirketler Başkanı frenlemek için hiçbir şey olsa bile, zaten onların varlığını sağlayan temel yasal korumalar iptal etmekle tehdit ettiğini otoriter bir rejim altında büyüyecekler nasıl hayal etmek zor. Hemen Twitter gerçeği-onun tweet’lerini bir kontrol bir etiket eklendi sonra Trump internet düzenlenmesi “açıkça yasadışı” bir girişim başlattı. Sadece dört gün önce olduğuna inanmak zor. Zaten farklı bir dünyada yaşıyoruz.

Harekete geçmek için riskleri gerçek, ama iş daha önemli şeyler vardır. Sadece sosyal medya şirketleri içinde bir fark yaratmak için onur ve cesaret ile birkaç kişi alacak. Bu insanlar zaten Twitter, son olarak Trump davranış eylem gerektirecek kadar ciddi olduğuna karar veren CEO Jack Dorsey, tüm yol içinde ortaya çıkıyor. Göre OneZeroşirket içinde etkili karar küçük bir takım yapımcıları hemen zirveye Trump’ın yanıltıcı seçim iddiaları artmaya başladı. Sonra Cumhurbaşkanı ve yardımcılarının nihai karara bağlanmamış yalnız bir Twitter çalışanı taciz etmeye başladı, Dorsey Beyaz Saray azarladı. “Doğrusu, bir şirket olarak eylemlerimizin nihai olarak sorumlu biri var ve o da benim,” diye yazdı. “Bunun dışında çalışanlarımıza bırakın.”

Facebook CEO’SU Mark Zuckerberg Trump son sözleri ile tiksinti ifade etti, ama yine de onun platformu ifade özgürlüğü korunması gereken bir “kurum” olduğu konumuna geri çekildi. Zuckerberg henüz Dorsey cesaret keşfetti olabilir, ama onun çalışanları başkanın şiddet ileti teslim Facebook rolünün reddettikleri ses için eşi görülmemiş adımlar atmaktayız. Facebook çalışanları onlarca Pazartesi günü Trump tehlikeli mesajlar karşı harekete geçmesi için şirket kararı protesto etmek için yürüdü.

“Kişisel olarak, bölücü ve kışkırtıcı söylem bu tür yapıların olumsuz bir tepki var,” Zuckerberg Trump şiddet mesaj Cuma günü yazdı. “Ama tepki benim kişisel kapasite özgür ifadeye bağlı bir kurum lideri olarak değil, ben sorumluyum.”

Özgür ifade hakkı, insan hayatı için güzel, güçlü ve esastır. İlk Değişiklik, devlet müdahalesi olmadan özgürce konuşmak için Amerika Birleşik Devletleri’nde insanların hakkını korur. Dünya çapında milyonlarca insan, bizler de dahil olmak üzere için Vergeinternet genişletilmiş ve ifade hakkı geliştirilmiş, özellikle Birinci Değişiklik korumaları gibi kıt olduğu yerlerde vardır. Bir ses asil insanlar veren ve Facebook ve Twitter konuşma genişleyen rolleri için övgüyle olmalıdır. Ama aynı zamanda özgür ifade umurumda değil ve, aslında, onu yok etmek isteyen güçlü insanlar tarafından oynanan olduklarını görmeliler. Ve Facebook ve Twitter gibi şirketler içtenlikle ifade özgürlüğü egzersiz değeri olsa, egzersiz parçası için bilinçli karar içerir değil bir şey söyle. Doğru, ve sosyal medya şirketleri Trump’ın nefret dolu sözler yaymak zorunda değildir gerçekten de, İlk Değişiklik de korur.

Bay Zuckerberg onun objektif genişletmek gerekir. Özgür ifade tamamen Facebook üzerinde bir metin kutusu sınırları içinde yer alıyor. Şu anda, şehir ve ülke çapında kasabalarda, devlet yetkilileri şiddetle barışçıl konuşma haklarını kullanan Amerikalılar Çökertme vardır. Başkan barış ve rahatlama için ortak ağlar için onları susturmak doğru Birleşik Devletler olabilir yönlendirerek tepki göstermeye karar verdi. Kışkırtıcı söylemini yaymak için özel platformlar kullanmak için daha fazla yükseltme, daha fazla şiddet, daha fazla korku ve tehdit devam ediyor. Başkan konuşma kutluyor ve şiddete karşıdır.

Bir platform sağlamaya devam ederek, Facebook ve Twitter yaşadıkları yerde toplamak nerede ibadet yeri değil, haber beslemeleri veya kendi çizgisi içinde, ama, ve hatta kendisini eleştirenleri susturmak ve sivil haklarını ihlal başkanın çaba önemli bir mekanizma haline gelmiştir.

Cuma günü Facebook çalışanı bir soruya yanıt olarak, Mark Zuckerberg Başkana karşı Twitter son eylemi eleştirdi. “Eğer insanları gerçek yapmak dünya şiddete neden oluyor gerçekten inanıyorsan, o zaman bu bir uyarı bile arkasında olması gerektiğini düşünüyorum bu tür şeyleri değil,” dedi.

Haklı.

Gerçek dünya şiddet burada. Sokakta kan var. Başka neye inanacağımı ne kadar sürer?

More on this topic

Popular stories