Sivil Zuckerberg ile çağrı sonrasında liderler hayrete hakları

Related Articles

Facebook Mark Zuckerberg, Başkanı ve CEO’su, Facebook ve Çarşamba, 1 Ekim tarihinde Mali Hizmetler ve Konut Sektörleri üzerindeki Etkisinin İncelenmesi House Finansal Hizmetler duruşmada ifade vermeye geldi. 23, 2019.

Bill Clark | CQ Roll Call, Inc. | Getty Images

Mark Zuckerberg ile konuşan insan hakları liderleri Twitter bir uyarı etiketi ile gizlenmiş Başkanı Donald Trump ile bir yangın sonrası karşı harekete geçmek için Facebook CEO’SU reddetmesi karşısında şok olduklarını söyledi.

Zuckerberg ve COO Sheryl Sandberg ile Pazartesi gecesi Zoom görüşmesi sonrasında yapılan yazılı açıklamada, üç sivil hakları gruplarının liderleri — Değişim Renk, Medeni ve İnsan Hakları Liderlik Konferansı ve NAACP Yasal Savunma ve Eğitim Fonu.

Liderler, “Trump mesaj kalmak için izin verdiği için hayal kırıklığına uğramış ve Mark anlaşılmaz açıklamalar hayrete ediyoruz” yazdı, Rengi, Liderlik Konferansı ve LDF olan Sherrilyn Ifill bu Vanita Gupta Robinson Rashad. “Tarihi veya günümüz seçmen bastırma anlayış göstermek vermedi ve Facebook göstericilere karşı şiddet için Koz çağrı kolaylaştırmaktadır nasıl kabul etmeyi reddediyor. Mark Facebook benzer zararlı şeyler söyleyecek, diğer sesler için çok tehlikeli bir örnek vardır.”

Cuma günü Twitter ve Facebook üzerinde mesaj, Trump George Floyd öldürülmesi üzerine gözaltındayken protestolar hitaben, diyor ki, “Herhangi bir zorluk ve kontrol edilecek ama, yağma başladığında, ateş etmeye başladı.” Twitter “yücelten şiddet konusunda şirket kuralları ihlal eden bir uyarı ile tweet bayraklı ise,” Facebook hiç bir şey yapmamıştır.

Trump ve Zuckerberg Cuma günü verimli bir çağrı vardı, konunun her iki taraf da söyledi Axios. CNBC aramayı doğruladı. O gün bir post Facebook içinde, Zuckerberg bizzat bölücü ve kışkırtıcı söylem bu tür yapıların olumsuz bir tepki var “dedi ama korumak kararını savundu

Trump şiddete teşvik etmek istediği reddedildi.

Pazartesi günü, Facebook çalışanlarının yüzlerce şirket içi muhalefet nadir bir gösteride “sanal grev” yer aldı. Çalışanların Trump sonrası bakir bırakmak Zuckerberg kararıyla mahçup ve üzgün olduğunu Twitter’da paylaştı.

“Medeni haklar toplum liderleri Mark ve Sheryl ile samimi, dürüst geribildirim paylaşmak için zaman aldı minnettarız. Dinlemek çok önemli bir an, ve ben bu konuşmaları devam etmesini bekliyoruz,” Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada.

Bu Facebook sivil hakları konularına yaklaşımı eleştirildi ilk kez değil. Finansal Hizmetler Çeşitlilik ve İçerme alt Komitesi Kongre duruşmada geçen yıl, Rap Joyce Beatty, D-Ohio, sandalye, çeşitlilik ve sivil hakları Facebook rekor üzerine Zuckerberg ızgara. Beatty zamanda Zuckerberg söyledi, “neredeyse bu pek çok insanın hayatını, onlara karşı ayrımcılık harap olduğunda, bir şaka gibi.”

Facebook geçen yıl Konut ve Kentsel Gelişim Departmanı tarafından konut reklam uygulamalarını da “ayrımcılık” ile ACLU bu mesele üzerine bir dava yerleştikten sonra suçlandı. HUD konut ve hizmetler reklam önyargılı bir şekilde gösterilmesi için platform tasarımı izin verilen bir şikayet savundu. ACLU ile yerleşimin bir parçası olarak, Facebook konut, kredi ve istihdam için hedef kendi reklam elden geçirilmesi konusunda karara vardılar.

Facebook siyah insanlar bir sorun vardır “o eski bir çalışan ortak bir notta 2018 yazdı.” Siyah olan çalışanın, Mark Luckie, Facebook çalışanlarının kullanıcı tabanı ve şirket içinde ırk ayrımcılığı tarif örnekleri gibi farklı değildir ” dedi. Zamanda bir Facebook sözcüsü özenle ürünlerimizi oluşturmak ve dünya çapında kullanan insanlar hizmet edenler arasında bakış açılarının aralığı artırmak için çalışmaktadır “dedi.”

CNBC YouTube abone olun.

DİKKAT: Mark Zuckerberg Saat Sonra CNBC business news kaçırdın başka Kozu sosyal medya darbe gelen Facebook, ve her şeyi savunur

More on this topic

Popular stories