Biocon Rating: Reduce – Şirket için zayıf bir son çeyrek

Related Articles

Biocon (BIOS) zayıf bir Q4FY20 baskı gönderdi. COVID-19 kaynaklı operasyonel zorluklar, Biyolojik gelirde% 40'lık bir q-o-q düşüşüne neden oldu. Ebitda marjı, lojistik sorunları ve ortaklardan daha düşük kar nedeniyle trastuzumabın başlatılmasına ve pegfilgrastim tedarikine rağmen 620bps y-o-y'yi% 20'ye düşürdü. İleride: (i) yönetim Biyolojilerin Q2FY21'den normalleşmesini bekliyor; (ii) şirket, CY20'nin ortasında insülin glarjin başlatmak için yoluna devam ediyor;
(iii) ortak Mylan'ın Biocon'un ekonomik çıkarlarının bulunduğu H2CY20'de etanersept başlatması bekleniyor.

Yönetim, pegfilgrastim ve trastuzumab alımında ve insülin glargin, bevacizumab ve insülin aspartında lanse edilmek üzere FY22 tarafından 1 milyar dolarlık hedefli Biyolojik gelir hedefini korudu. Biyolojik Bilgilerin Q1FY21'de devam etmesi muhtemel zorluklarla FY21e EPS'yi% 13 oranında azaltıyoruz. FY22 tahminlerimiz bozulmadan kalmaktadır. DCF değerlerimizi ileri sürerken Sos tabanlı Rs 250 TP (önceki Rs 240) ile azaltın.
Bastırılmış biyoloji iş

Küçük moleküller, küresel pazarlardan gelen talebin artmasıyla% 15 y-o-y büyürken, markalı formülasyonlar, temel olarak BAE'deki jeneriklerin yeniden fiyatlandırılması nedeniyle% 12 y-o-y düştü. Biyologlar Q3FY20'de% 40 q-o-q ve marjlar% 25'ten% 7'ye düştü: (i) ABD dağıtım ortaklarındaki envanter hareketi Biocon'u etkiledi; ve (ii) hastaneler COVID-19 olmayan rahatsızlıklar için tedavi öneremediler. Brüt Ar-Ge (~ 1.4 milyar Rn), eski Syngene satışlarının% 14.3'ünde (Q3FY20'de% 12.6) gerçekleşti.

Hız kazanmak için yapılan yatırımlar; baskı altında kalma marjı

Şirket, Biyolojik ve Küçük Moleküller arasında bölünmüş olan önümüzdeki iki yıl boyunca Syngene'den iki yıl boyunca yılda 200 milyon dolar koymak istiyor. Gelecekte marj kaldıraçları biyobenzer gelirdeki büyümeye rağmen sınırlıdır: (i) brüt Ar-Ge'nin artacağı ve sermayesinin azalacağı; ve (ii) pegfilgrastim'de rekabet gelişmeye başladığı için biyobenzer fiyatlarda fiyat baskısı hissedilir.

Görünüm: Risk ödülü olumsuz

Brüt Ar-Ge arttıkça, büyük harf kullanımı azalır ve rekabet artar, marj genişlemesi kolları sınırlı görünmektedir. Hisse senedi, 32x FY22e EPS'de işlem görüyor, bu da potansiyel lansmanlardan fayda sağlıyor, ancak ilgili riskleri değil. 250 Rs (önceki Rs 240) SoTP tabanlı TP ile "REDUCE / SU" koruyun.

More on this topic

Popular stories