Kadınlar Günü için sevgiyle ördüler

Related Articles

Kadınlar Günü için sevgiyle ördüler
– Engelli kadınlar tarafından hazırlanan el işi ürünler sergilendi

(Fotoğraflı)

ESKİŞEHİR (İHA) – Tepebaşı’nda yaşayan engelli vatandaşlar, Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan projelerle hayata eşit katılıyor.
Bu kapsamda engelli kadınlar tarafından hazırlanan el işi ürünler açılan bir sergi ile Eskişehirliler ile buluştu. Açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve vatandaşlar katıldı.
Dayanışmanın ve paylaşmanın kenti Tepebaşı önemli bir etkinliğe daha sahne oldu. “Sevgiyle örüyoruz” sloganıyla yola çıkan engelli bireyler, gönüllü eğitmen Sema Doyran ile Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezinde çalışarak emeklerini ortaya çıkardı. Engelli kadınlar, açılan sergi ile çalışmalarını taçlandırırken, Tepebaşı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezine bağlı engelli bireylerin de katıldığı sergi açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kursta, yapay çiçekten çantalara, kazaklardan atkılara kadar birçok el emeği göz nuru eser ortaya çıkartan engel tanımayan kadınlar, yaptıkları eserleri farkındalık oluşturmak amacıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Kanatlı Alışveriş Merkezinde açtı.
“Sevgimizle Örüyoruz” adlı sergi açılışında konuşan Başkan Ataç, “Yaşamın her alanında engelli bireylerin toplumda yer alabilmesi, ayrım olmaksızın fırsat eşitliğinden yararlanması ve haklarının korunması geleceğe güvenle bakmamızın temel şartlarından biri. Topluma sunulan tüm hizmetlerin engelli yurttaşlarımıza da eşit ve erişilebilir bir şekilde sunulması, yurttaşlarımızın toplumsal yaşama katılması için gereken önlemlerin alınması ve engelli insanlarımızın hayatın her alanında desteklenmesi bu görevin doğal bir sonucudur. Bu çalışmayı da bir şeyi üretme becerisi ve rehabilitasyonu olarak düşünüyorum. Bu yüzden çift yönlü bir etkisi olan çalışma. Geceleri uyumadan önce iyi ki böyle işler yapıyoruz diye düşünüyorum. Engelli olmalarına rağmen, yaşamlarında engelleri aşarak, başarılara imza atan, bilim insanlarının, siyasetçilerin, sanatçıların, sporcuların örnekleriyle dolu olduğunu görüyoruz. Bu örnekler diğer engelli bireyleri cesaretlendirmeli ve hayata bakışlarını değiştirmeli. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolay ve yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek, onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamak en büyük amacımız. Bu düşüncelerimizin böyle bir sergi ile taçlanması beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Açılış öncesinde konuşmasını yapan Sema Doyran ise, verdiği fırsattan dolayı Başkan Ataç’a teşekkür ederek, “Engel tanımayan kadınlar bir araya gelerek bu çalışmayı tamamladık. 12 kadın, iki buçuk ay gibi kısa bir süre sürede 60 parça ürün hazırladı. Kar, kış demeden çalışmalara katılan kursiyerlerime çok teşekkür ediyorum” diye belirtti.
Konuşmaların ardından Başkan Ataç, Sema Doyran ve tüm engelli bireyler kurdeleyi keserek sergi açılışını gerçekleştirdi. Sergide, Çiğdem Çalışır, Nesrin Büngül, Reyhan Koç, Mukadder Varıcılar, Adile Ceyhan, Gülşen Keskin, Gülşah Coşkun, Güler Kiriz, Neslihan Gürman, Fatma Uğuz, Pervin Yıldırım ve Emine Söğütlü’nün işleri yer alıyor.
(İHA-MET-Y)

More on this topic

Popular stories